Mortadela w płatkach kukurydzianych

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Mam sporo wolnego czasu na kulinarne eksperymenty. Przepis jest prosty, składniki niedrogie, a danie szybkie do zrobienia.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mortadeli
    ● płatki kukurydziane do panierowania kotletów
    ● jajko
    ● 3 łyżki śmietany 12-proc.
    ● 2-3 łyżki mąki pszennej
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mortadela w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mortadela w płatkach kukurydzianych 1. Mortadelę kroimy w ok.
    1-cm plastry. Śmietanę mieszamy
    z jajkiem i mąką. Ciasto powinno być nieco gęstsze
    niż naleśnikowe. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy.
  • 2. Plastry mortadeli najpierw
    zanurzamy w cieście, a następnie
    obtaczamy w płatkach
    kukurydzianych.
  • Mortadela w płatkach kukurydzianych 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy kotlety z obu
    stron, aż będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować