Morskie oko z rekinami

4.5 (169 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny sernik na zimno z przepisu od mojej teściowej, po prostu pycha a dekoracja specjalnie dla Zuzanki, bardzo się cieszyła z rekinków :) radość dziecka bezcenna :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • Masa serowa:
    1 szklanka cukru
    6 jajek
    1 masło 250g
    1 szklanka mleka
    2 serki śmietankowe po 250g (razem 500g)
    1 serek waniliowy homogenizowany 150g
    3 łyżki żelatyny

    Dodatkowo:
    2 niebieskie galaretki
    żelki rekiny
    150g biszkoptów okrągłych

Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Morskie oko z rekinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretka 1. Żelatynę rozrobić w połowie szklanki mleka a drugą połowę mleka podgrzać i dodać do żelatyny, razem wymieszać. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gotującej wody.
  • ucieramy 2. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać serki śmietankowe i serek waniliowy i przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
  • wylać masę serową do tortownicy 3. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć biszkopty. Wylać masę serową i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
  • sernik 4. Zastygnięty sernik udekorować żelkami-rekinami i zalać niebieskimi galaretkami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • sernik z rekinami 5. Smacznego:)

Porady

dekoracja dowolna można dodać owoce + galaretki o innym kolorze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować