MOJA CHRZANÓWKA NA BIAŁEJ KIEŁBASIE

5 (158 ocen)

  • 50 min

Pyszna rozgrzewająca zupa, w sam raz na zimowe chłody.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 laska białej kiełbasy
    - 4 średnie ziemniaki
    - 2 marchewka
    - 2 pietruszki
    - kawałek białej części pora
    - kawałek selera
    - 2 duże ząbki czosnku
    - 1 cebula
    - 1 kostka rosołowa drobiowa
    - 1 łyżka oleju
    - przyprawa uniwersalna
    - 2 łyżki chrzanu ze słoiczka (u mnie "Krakus")
    - suszona natka pietruszki, selera i koperku (u mnie domowa)
    - 1 łyżka mąki
    - 2 kopiate łyżki śmietany 18%
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Moja chrzanówka na białej kiełbasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moja chrzanówka na białej kiełbasie 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora, seler obrać, opłukać i pokroić. Dać do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Kiełbasę pokroić w kawałki, dać do garnka i gotować dalej. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodając łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. Dołożyć do garnka. Dodać kostkę rosołową, przyprawa uniwersalna, suszoną natkę pietruszki, selera i koperku, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotować dalej. Jak warzywa będą miękkie, dodać chrzan i zagotować. Zupę zagęścić 1 łyżką mąki rozpuszczoną w 1/2 szklance wody. Zagotować.
    Do śmietany dodawać po trochu zupy, cały czas mieszając, a potem wlać do garnka i wymieszać (już nie gotować).
  • Moja chrzanówka na białej kiełbasie 2. Gorącą zupę nalewamy na talerze.
    Smacznego !!

Porady

Dodając chrzan do zupy, należy próbować, żeby uzyskać oczekiwaną ostrość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować