MÓJ CHLEBEK

0 (0 ocen)

JAK WIADOMO ŻE TAKI CHLEB UPIECZONY W DOMU NIE MA ŻADNYCH DODAKÓW SPULCHNIAJĄCYCH I WŁAŚNIE JEST BARDZO ZDROWY I PYSZNY

Składniki:

  • 1KG. MĄKI TYPU 650 ,PÓŁ.SZKLANKI ,ŻYTNIEJ ,PÓŁ.SZKLANKI ORKISZOWEJ ,TROCHĘ OTRĘB ŻYTNICH,,ŁYŻKA SOLI ,ŁYŻKA MIODU ,GARSTKA MAŁA KMINKU ,TOREBKA SUSZONYCH DROŻDŻY,5 ŁYŻEK ZAKWASU,I ĆIEPŁA WODA,,,MASŁO LUB SMALEC DO WYSMAROWANIA BLASZEK DWÓCH KEKSÓWEK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Mój chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kk9d8p 1. DO MISKI WSYPUJĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI -OPRUCZ MIODU I WODY ,WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAM ,WKŁADAM ZAKWAS ,ROZPUSZCZAM MIÓD W ODZIE WLEWAM I JESZCZE WSZYSTKO MIESZAM RĘCZNIE ,WŁĄCZAM ROBOT I 6 MINUT WYRABIA ,WODY CIEPŁEJ DODAJĘ TYLE ŻEBY CIASTO BYŁO GĘSTE,WYKŁADAM DO WYSMAROWANYCH BLASZEK,,CIASTA TROCHĘ ZOSTAWIAM NA NASTĘPNY WYPIEK ,BLASZKI ODSTAWIAM I PRZYKRYWAM DO WYROŚNIĘCIA,włączam piecyk n 180st wstawiam blaszki włączam grzanie góra ,dół i piekę 40 min ,otwieram piecyk delikatnie wyj muję na siatkę chlebekprzełączam grzanie na spód ina 160 st.i piekę 15 min ,wyłączam i zostawiam na 10 min i wyjmuję chlebek wierzch lekko smaruję wodą ,wystygnie i gotowy,,,

Porady

DO TEGO CHLEBA MOŻNA ŁĄCZYĆ WSZYSTKIE MĄKI ,,MOŻNA DODAWAĆ RÓŻNE PESTKI ,ŻURAWINĘ WYBRANE I ULUBIONE SMAKI NAWET ZIÓŁ,,ŻYCZĘ POWODZENIA I SM ACZNEGO ,,,,JEST WYGODA BO NIE TRZEBA Z RANA CHODZIĆ PO SKLEPACH

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować