Udka z kurczaka w innej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZDJĄĆ ŁADNIE SKÓRKĘ Z NÓŻEK ,OBRAĆ Z KOSCI MIĘSO,I GO DROBNO POKROIĆ ,CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ ,I PODDUSIĆ NA MASEŁKU DOŁOŻYĆ POKROJONE PIECZARKI ILOŚĆ WEDŁUG SWEGO UZNANIA JA ZUŻYŁAM POŁOWĘ POJEMNIKA KUPIONEGO W BIEDRONCE, DO TEJ CEBULI I PIECZAREK WŁOŻYĆ MIĘSKO I DUSIĆ CZĘSTO MIESZAJĄC ŻEBY WYPAROWALA WODA ,DOPRAWIĆ DO SMAKU ,,DO PRZESTYGNIĘTEJ TEJ MASY DODAĆ STARTY SER ŻÓŁTY DOBRZE WYMIESZAĆ ,I NAPEŁNIAĆ TE SKÓRKI ZDJĘTE Z NÓŻEK POSZCZEPIAĆ WYKAŁACZKAMI UŁOŻYĆ NA BLASZKĘ ,POSMAROWAĆ MAJONEZEM I POSYPAĆ PAPRYKĄ ,WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA I UPIEC NA ZŁOTY KOLOR
Porady
JA SWJE LEKKO ZAPIEKŁAM ,BO PO WYSTYGNIĘCIU CHCĘ ZMROZIĆ ,,JAK BĘDĘ POTREBOWAĆ TO ROZMROŻE I W PIEKARNIKU UPIEKĘ NA RUMIANO ,SKÓRKA WTEDY JEST CHRUPKA I SMACZNA ,,,ŻYCZĘ SMACZNEGO
Komentarze