Młoda kapusta na bogato

4.6 (10 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Wszyscy bardzo lubimy młodą kapustę, można z niej zrobić mnóstwo potraw, tym razem zrobiłam na bogato, ze smażonym boczkiem wędzonym, aby dogodzić mięsożercom :)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 młode cebule pokrojone w piórka
    4 ząbki posiekanego czosnku
    1 pęczek posiekanego koperku
    zasmażka z 1 łyżki smalcu i płaskiej łyżki mąki
    250 g boczku wędzonego
    sól, pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.6 (10 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, posolić, zalać 1/4 szklanki wodą, dodać cebulę i czosnek, gotować do miękkości.
    Przyprawić pieprzem, wymieszać z koperkiem i zagęścić zasmażką.
    Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć na rumiano i obficie okrasić kapustę.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować