Wszyscy bardzo lubimy młodą kapustę, można z niej zrobić mnóstwo potraw, tym razem zrobiłam na bogato, ze smażonym boczkiem wędzonym, aby dogodzić mięsożercom :)
35 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 główka młodej kapusty
2 młode cebule pokrojone w piórka
4 ząbki posiekanego czosnku
1 pęczek posiekanego koperku
zasmażka z 1 łyżki smalcu i płaskiej łyżki mąki
250 g boczku wędzonego
sól, pieprz mielony
Młoda kapusta na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pokroić, posolić, zalać 1/4 szklanki wodą, dodać cebulę i czosnek, gotować do miękkości.
Przyprawić pieprzem, wymieszać z koperkiem i zagęścić zasmażką.
Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć na rumiano i obficie okrasić kapustę.
Smacznego :)
Komentarze