MŁODA KAPUSTA NA KRÓTKO

  • wyświetlono: 10219 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do letnich obiadków. Polecam.

Koronowianka

Składniki


1/4 gł. młodej kapusty
1 marchew
1 cebula
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki masła

sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

MŁODA KAPUSTA NA KRÓTKO

  • 1.


    Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych wiórkach, cebulę, czosnek pokroić w kostkę.

  • 2. W garnku zagotować niewielką ilość wody, włożyć kapustę. Na patelni rozgrzać masło, dodać pozostałe rozdrobnione warzywa i smażyć do czasu ich zeszklenia. Przełożyć do kapusty, i całość chwilę gotować, by kapusta nie była zbyt miękka.Przyprawić do smaku przyprawami, wsypać natkę pietruszki, przestudzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z curry

Dodane przez: JustKuchcik

Młoda kapusta z curry

Wariacja na temat młodej kapusty....

image-0iwmbim

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Młoda kapusta z rodzynkami

Młoda kapusta z rodzynkami zasmażana...

Młoda kapusta zasmażana

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Młoda kapusta zasmażana

Sezon na młodą kapustę trwa, nie...

Młoda kapusta zasmażana

Dodane przez: afrodyta

Młoda kapusta zasmażana

Bardzo aromatyczna, pyszna i delikatna...

Młoda kapusta z marchewką

Dodane przez: Kloruś

Młoda kapusta z marchewką

Póki sezon na młodą kapustę proponuje...

młoda kapusta

Dodane przez: Beata5

młoda kapusta

wiosenne danie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE