Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Zamiast podawać filety z miruny w formie smażonej, warto zapiec je ze śmietaną i wędzonym twarogiem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400 gram filetu z miruny
    200 gram śmietany 18%
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    150 gram twarogu wędzonego
    1 duży pęczek szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Zapiekanki

Miruna zapiekana z wędzonym twarogiem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z miruny myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki, nacieramy pieprzem oraz solą i układamy w dwóch niewielkich naczyniach żaroodpornych.

    Łączymy śmietanę z oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy i zalewamy sosem rybę.

    Wędzony twaróg kruszymy lub kroimy w kostkę i posypujemy nim wierzch dania.

    Pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

    Gotowe danie posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować