Zapiekana miruna z zielonymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo dobra zapiekanka. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •400 g ryby miruna
    •zielone szparagi - 8 szt.
    •100 g boczku surowego wędzonego w plastrach
    •3 jajka
    •200 g śmietany 18 %
    •150 g sera tartego mozzarella
    •kilka pomidorków cherry
    •pieprz cytrynowy
    •pieprz młotkowany z kolendrą
    •sól do smaku
    •posiekany koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Zapiekana miruna z zielonymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć , osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć pieprzem cytrynowym. Szparagi oczyścić, usunąć twarde części, umyć, osuszyć, i pokroić na połówki.

    Składać razem pakieciki - szparagi i rybę , i owijać plasterkami boczku.

    Poukładać w żaroodpornym naczyniu. Pozostałe szparagi pokroić w mniejsze części dodać do naczynia. Jajka roztrzepać z dodatkiem śmietany i startego sera mozzarella.

    Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zalać porcje rybno- szparagowe.

    Na wierzchu poukładać pomidorki cherry. Zapiekać 40 - 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przed podanie posypać obficie posiekanym drobniutko koperkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby Szparagi Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować