Miruna zapiekana

4.5 (182 ocen)

  • 50 min

Rybkę w takim wydaniu polubią nawet ci, którzy za nią nie przepadają.

  • 50 min

Składniki:

  • filety miruny ze skórką 2
    sól, pieprz
    mąka pszenna
    olej do smażenia
    por 1
    przyprawa uniwersalna
    masło 1-2 łyżki
    ser żółty ok. 10 dkg
    śmietana 18% 1 kubek
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miruna zapiekana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie panierowanych filetów miruny. 1. Umytą rybę osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować w tym rybę. Filety obsmażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Smażenie pora na maśle. 2. Por pokroić, zeszklić na maśle wraz z przyprawa uniwersalna. Przykryć tym rybę. Całość zalać śmietaną, posypać serem startym startym na tarce o grubych oczkach i zapiekać przez ok. 20 min. Podawać z ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować