Miodowniki śniadankowe

5 (1 ocen)

Banalnie łatwe ,pyszne przez cały tydzień i od święta.Wspaniałe na drugie śniadanko i dobre na poprawę chumoru. Przede wszystkim ZDROWE!!!Cóż chcieć więcej

Składniki:

  • 1/3 szkl miodu naturalnego
    5 łyżek Margaryny z murzynkiem
    1,5 szkl.płatków owsianych Górskich
    0,5 szkl wiórków kokosowych
    2 łyżeczki mielonego cynamonu
    garść orzechów drobno posiekanych, obojętnie jakich mogą być migdały (wymieszać można wszystkiego po troszku)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodowniki śniadankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miodowniki śniadaniowe 1. Margarynę Palmę z Murzynkiem,miód topimy w średniej temp.Dodajemy resztę składników i mieszamy chwilę aż wszystko się połączy i stanie się plastyczne.Małą kwadratową foremkę wykładamy pergaminem i wykładamy masę równiutko jak ostygnie wkładamy na całą noc do lodówki.Na drugi dzień wyciągamy i kroimy na kwadraty

Porady

Miodowniki najlepiej przechowywac w chłodnym miejscu.Pożna zrobić ciasteczka z podwójnej porcji wyjdą grubsze,a wtedy można je polać lub zamoczyć w roztopionej czekoladzie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.26 (218 ocen)

ciasto z dyni

To może cię zainteresować