Mini miodowniki - korzenno - miodowe ciastka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka:Mąkę przesiać na stolnicę dodać margarynę.Posiekać nożem .Następnie dodać pozostałe składniki .Zagnieść ciasto.Podzielić na części.Rozwałkować na grubość około 4 mm ,wykroić krążki za pomocą szklanki lub okrągłej foremki.Z połowy ciastek wyciąć środki(Ja użyłam foremki w kształcie serduszka).Układać na natłuszczonej i oprószonej mąką blaszce.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.200 st.C przez około 10-12 minut
2.Masa:Kaszę ugotować na mleku.Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem i aromatem na puch.Po łyżce dodawać ostudzoną kaszę .Na koniec dodać orzechy.Następnie na pełne ciastka nakładać masę.Przykryć ciastkiem z dziurką.Dopełnić wycięte miejsce masą.Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.Polać polewą,posypać orzechami i keksową mieszanką..
Komentarze