Miodowa golonka na piwie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dobrze zrobiona golonka potrafi zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :
    * golonka - 1 szt
    * cebula - 2 szt
    * marchew - 2 szt
    * pietruszka - szt
    * jasne piwo - 500 ml
    * miód - 2 łyżki
    * liście laurowe - 3 szt
    * pieprz czarny ziarnisty - 1 łyżeczka
    * jałowiec - łyżeczka
    * gorczyca - 1 łyżeczka
    * kminek - 1 łyżeczka
    * sól - do smaku
    * oliwa z oliwek - 50 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka Piwa

Miodowa golonka na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Golonkę oczyszczamy.

    Cebule obieramy kroimy na ćwiartki.

    Marchew i pietruszkę obieramy , kroimy na kawałki.

    W dużym garnku gotujemy wodę , solimy , dodajemy pokrojone warzywa oraz przyprawy.

    Delikatnie wkładamy mięso i na wolnym ogniu gotujemy ok. 60 minut , obracając od czasu do czasu.

    Czosnek ucieramy ze szczyptą soli , a następnie mieszamy z oliwą.

    Podgotowaną golonkę wyjmujemy z garnka, osuszamy.

    Układamy na blasze , nacieramy czosnkową oliwą.

    Podlewamy niewielką ilością piwa.

    Pieczemy do miękkości w 190C podlewając od czasu do czasu resztą piwa oraz powstającym sosem.

    Miód mieszamy z odrobiną piwa i kiedy golonka będzie już miękka smarujemy ja miodową glazurą i zostawiamy w piekarniku do zrumienienia.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Miód Piwo Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować