Mintaj w warzywach

4.5 (193 ocen)

  • 50 min

Idealne danie na postne dni

  • 50 min

Składniki:

  • filet z mintaja-500g
    marchewka-2szt
    pietruszka-1szt
    seler mały-1szt
    por-biała część
    cebula-2szt
    mąka do panierowania
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy 1łyżka
    musztarda-1łyżka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Mintaj w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z mintaja kroimy,przyprawiamy solą i pieprzem panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.Warzywa trzemy na tarce na grubych oczkach,cebulę i por kroimy.Warzywa wkładamy do garnka podlewamy szklanką wody,dodajemy ziele i dusimy na wolnym ogniu aż będą miękkie i woda odparuje,następnie przyprawiamy solą,pieprzem ,dodajemy koncentrat i musztardę,mieszamy.Rybę łączymy z warzywami.Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować