Mintaj na warzywach z patelni

4.48 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się by każdy obiad był urozmaicony. Wystarczy ryba i trochę warzyw, by przyrządzić smaczne i zdrowe danie.

Składniki:

  • • 4-6 kostek lub filetów z mintaja,
    • mieszanka mrożonych warzyw na patelnie (ok. 70 dag),
    • 2-3 ząbki czosnku,
    • ok. 1 łyżki soku z cytryny do skropienia ryby,
    • sól, pieprz, ostra papryka do smaku,
    • oliwa z oliwek,
    • 4-6 plasterków żółtego sera (ja używam podpuszczkowego),
    • pietruszka do ozdoby,
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj na warzywach z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przyprawiamy solą i pieprzem oraz kropimy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na ok. 1godzinę.
    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek lekko zgnieciony o deskę nożem i rumienimy (doda nam to pięknego zapachu ale musimy uważać aby się nie spalił),wyciągamy i drobno kroimy.
    Na patelnię wrzucamy mieszankę warzyw. Dusimy około 10-15 min(w zależności czy lubimy warzywa mniej czy bardziej miękkie) następnie dodajemy posiekany czosnek i układamy rybę, przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 10 min. Na sam koniec układamy na rybie plasterki sera i odstawiamy pod przykryciem aż ser nam się rozpuści. Możemy przyozdobić natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować