Mini tarty "kwitnące polany" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrabiamy ciasto na mini tary mieszając ze sobą wszystkie składniki i ugniatając je do momentu, aż ciasto będzie jednolite i gładkie.
2.W nasmarowane i posypane mąką foremki do mini tart nakładamy cieniusieńką warstwę ciasta. Robimy do dokładnie, pilnując aby ciasto odrobinę wystawało poza krawędź foremek.
3.Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 15-20 minut (do zrumienienia)
4.W czasie gdy ciasto znajduje się w piecu robimy nadzienie. W tym celu w 1/3 przygotowanego soku rozpuszczamy budyń. Resztę soku podgrzewamy w garnuszku z cukrem. Kiedy sok zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
5.Ciasto i budyń pozostawiamy do wystygnięcia.
6.Mini tarty nadziewamy zielonym budyniem i przystrajamy kandyzowanymi kwiatami.
Komentarze