Mini rożki z pieczarkami, serkiem i kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

To moje ostatnie kulinarne odkrycie. farsz w postaci podsmażonych pieczarek, cebuli wspaniale łączy się z serkiem naturalnym i kaszą gryczaną.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    Opakowanie ciasta francuskiego (około 300 gram)
    20 dag pieczarek
    1 cebula biała
    ¾ szklanki serka twarogowego, kremowego
    Pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
    Pół papryki czerwonej
    Sól, pieprz
    Ponadto:
    Olej rzepakowy
    Kilka łyżek czarnego sezamu
    Jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Mini rożki z pieczarkami, serkiem i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Pieczarki i cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż osobno na oleju. paprykę umyj i pokrój na bardzo drobną kosteczkę. Do miski wrzuć pieczarki, cebule, paprykę, serek i kaszę. Przypraw solą, pieprzem i wymieszaj całość.
  • 2. Ciasto francuskie cienko rozwałkuj i wykrawaj z niego kółka. Na każde kładź porcje farszu i zlepiaj tworząc rożki. Boki rożków posmaruj rozkłóconym jajkiem i obsyp sezamem. Piecz około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni (aż do zarumienienia).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować