Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami

4.51 (198 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty sposób na naleśniki :)

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    2 jajka
    1 łyżka oleju/ oliwy
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

    Farsz:
    1 woreczek kaszy gryczanej
    ok 200 g pieczarek
    2 cebule
    1 jajko
    pietruszka
    sól, pieprz, maggi
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować gładkie ciasto naleśnikowe i usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. W miedzy czasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć. Ugotowaną kaszę wymieszać z cebulą, pieczarkami i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajko i doprawić do smaku.
  • 3. Każdy naleśnik wysmarować farszem i zwinąć w rulon. Podsmażyć na patelni ( można zapiec). Smacznego!

Porady

Jeżeli nadzienie jest zbyt suche można dodać ok 1 łyżki śmietany. Bardzo dobre są też z dodatkiem startego sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować