Milky Way

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Jest tak pyszne,że rozpływa się w ustach. Ciasto zrobiło furorę na urodzinach mojej koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 4 jaja
    - 1 szklanka cukry
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1,5 łyżki kakao
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki oleju
    Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    25 dag margaryny
    1,5 szklanki mleka w proszku
    Do dekoracji:
    czekolada gorzka
    1/3 kostki masła

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku. Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. dodać do ubitych jajek. Na koniec dodać kakao oraz olej. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem na przemian z mlekiem w proszku.
  • 3. Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku, ale nie gotować.
  • 4. Ostudzony biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszy placek wyłożyć 3/4 masy. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć pozostałą część masy. Udekorować czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować