MILKY WAY

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest bardzo słodkie ale do kawy pasuje wsam raz.

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka
    ¾ szk. cukru
    1 szk. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżki kakao
    KREM:
    0,5 szk. mleka
    ¾ szk. cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    25 dag margaryny
    2 szk. mleka w proszku
    DODATKOWO:
    okrągłe biszkopty
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl wody
    1 czekolada mleczna rozpuszczona w kąpieli wodnej lub gotowa polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MILKY WAY 1. BISZKOPT:
    Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku i ucierać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Kakao wymieszać z dwoma łyżkami wody. Do masy dodawać mąkę i kakało i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na blachę posmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą i piec ok 25 min w 170 st.
  • milky way 2. KREM:
    Mleko, cukier i cukier waniliowy gotować na małym ogniu cały czas mieszając przez 5 min.Ostudzić
    Margarynę utrzeć na puch, dalej ucierając dodawać mleko w proszku i ostudzone mleko gotowane.
  • milky way 3. Biszkopt nasączyć kawą, wyłożyć masą, przykryć biszkoptami maczanymi w kawie i polać do dekoracji czekoladą.

Porady

Zamiast czekolady mlecznej można użyć gorzkiej, ciasto będzie ciut mniej słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować