MIGDAŁOWO-GRYCZANE CIASTO Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto kruche na mące gryczanej z dodatkiem migdałów. Kruche, pyszne i owocowe

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    200 g masła
    250 g mąki pszennej
    50 g mąki gryczanej
    200 g posiekanych migdałów
    100 g cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    OWOCE:
    500 g owoców
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    MASA BUDYNIOWA:
    2 op. budyniu waniliowego
    3 szkl. mleka
    100 g cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Migdałowo-gryczane ciasto z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, migdały, cukier, proszek do pieczenia ugniatamy aż powstanie drobna kruszonka. Dodajemy jajko i ugniatamy do momentu aż ciasto będzie jednolite. Ciast dzielimy na 2 częśći. Jedną wkładamy do lodówki. Drugą część wykładamy na formę do pieczenia. Dziurkujemy spód.

    3/4 szklanki mleka wymieszać z budyniami i cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować. Jak zacznie kipieć dodajemy mleko z budyniem i mieszamy na gładką masę tak aby nie powstały grudki. Zagotować i zestawić z ognia.

    Owoce myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. wymieszać z mąką ziemniaczaną.

    Na spód ciasta wylewamy budyń na na to układamy owoce. Na sam wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować