Plauszki z kurczaka - po chińsku

4.99 (149 ocen)

Przepis dostałam od cioci dawno temu. Od tej pory robię go zawsze na przyjęcie urodzine.

Składniki:

  • - 40 dag piersi z kurczaka
    - 4 małe cebule
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 4 łyżki oleju
    - 1 łyżka maggi
    - pół łyżeczki pieprzu
    - 1 łyżeczka papryki słodkiej
    - 1 łyżeczka przyprawy do grilla
    - 1 łyżeczka soli
    - 1 łyżeczka jarzynki
    - 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Placki Przystawki

Plauszki z kurczaka - po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso w marynacie 1. Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebule pokroić w małą kosteczkę. Połączyć wszystkie przyprawy z olejem mięsem i cebulką. Zostawić na 24 h w lodówce.
  • mięso w marynacie z ubitą pianą 2. Na drugi dzień dodać żółtka, mąkę i wymieszać . Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z mięskiem.
  • smażenie mięska po chińsku 3. Uformować placki i od razu smażyć na gorącym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować