Fałszywy zając

4.5 (192 ocen)

Rodzaj pieczeni z bardzo smacznym wyrazistym farszem, gdzie wszystkie składniki tworzą perfekcyjną całość :) Polecam.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    3 ugotowane na twardo jajka
    3 ugotowane całe marchewki
    100 g boczku
    7 kiszonych ogórków
    200 g topionego sera
    100 g startego sera żółtego
    sól, pieprz, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Fałszywy zając - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Rozwałkowujemy przyprawione solą, pieprzem i tymiankiem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt.
  • marchew na mięsie mielonym 2. Na mięsie mielonym na całej długości układamy pokrojoną marchew.
  • ogórki na mięsie mielonym 3. Następnie układamy pokrojone i odsączone ogórki.
  • ser topiony oraz jajka na mięsie 4. Następnie układamy serki topione pokrojone na mniejsze prostokąty oraz jajka
  • boczek na mięsie. 5. Na końcu układamy plasterki boczku.
  • zwinięta rolada 6. Delikatnie zwijamy mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady "nadzienie" tworzyło wzory. Układamy roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Fałszywy zając. 7. Pod koniec pieczenia posypujemy roladę startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować