Mięsne babeczki z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Pyszne paszteciki mięsno warzywne w kształcie niewielkich babeczek to ciekawy pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g gotowanego mięsa, u mnie mieszane kurczak, kawałek wołowiny
    warzywa z rosołu> marchewka, seler, pietruszka
    450 g mieszanych warzyw ugotowanych na parze u mnie różyczki brokułu, groszek cukrowy, plasterki cukinii i marchewki > można użyć również ulubionej mrożonki
    ćwiartka czerwonej papryki
    3 łyżki kukurydzy
    natka pietruszki
    2-3 jajka
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    ostra papryka
    gałka muszkatołowa

    płatki orkiszowe do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Mięsne babeczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa z rosołu oraz natkę pietruszki mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbijamy jajka, jeśli masa jest sucha dolewamy trochę rosołu. Całość mieszamy. Do mięsa dodajemy warzywa ugotowane na parze, pokrojoną paprykę i kukurydzę. Delikatnie mieszamy z mięsem. Do natłuszczonych foremek wykładamy masę mięsną, dobrze uklepujemy. Wierzch posypujemy płatkami orkiszowymi. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C.

    Takie mięsne babeczki możemy podawać zarówno na zimno jaki i gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować