Mięsna pasta na kanapki

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli chodzi o wędliny, to za bardzo za nimi nie przepadam. Od tego wolę wszelkiego rodzaju mazidła lub pasztety. No po prostu lubię i już.
Ostatnimi czasy wpadł mi w oczy nieziemski przepis, rodem z PRL-u, na pastę z kiełbasy. Takiej zwyczajnej, śląskiej czy łotever macie pod ręką.
Prosty, szybki i mega smaczny. Czytając opis, już "widziałem" ten obłędny smak moimi kubkami smakowymi. Pomyliłem się! To jest lepsze niż myślałem!
Do przygotowania weźcie ulubioną kiełbachę i pamiętajcie o maśle by miało temperaturę pokojową.
Zaciekawieni?
Wbijajcie po krótki spis i opis przygotowania.
Enjoy!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kiełbasy np. śląskiej
    1 łyżka masła
    2 łyżki majonezu
    1 duży ogórek konserwowy
    opcjonalnie sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Mięsna pasta na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsna pasta na kanapki 1. Kiełbasę obieramy z osłonki. Mielimy na najmniejszych oczkach.
    Ogórek kroimy w drobną kostkę (opcjonalnie obieramy ze skórki przed pochlastaniem).
    Wszystkie składniki mieszamy, opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem.
    Włala!

Porady

Masło powinno mieć temperaturę pokojową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować