Mielone z serem żółtym w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis wymyśliłam sama na podstawie innych lubię eksperymentować i łączyć potrawy

  • 40 min

Składniki:

  • 1)Mielone z żółtym serem
    - ok kg mięsa mielonego < gotowe w biedronce>
    - mała cebulka
    - pietruszka
    - żółty ser (gouda kostka kupiony w biedronce)
    - jajko
    - bułka tarta
    - garść płatków kukurydzianych (kupione w biedronce)
    - pestki dyni ( kupione w biedronce)
    - olej do smażenia
    - sól, pieprz
    2)Sos koperkowy
    - koperek <najlepiej świeży>
    - parę kostek sera żółtego
    - mała cebulka bądź czosnek
    - masło roślinne
    - pół szklanki wody
    3) Ryż biały długoziarnisty (kupiony w biedronce)
    - ryż j.w.
    - kostka bulionowa warzywna <kupiona w biedronce>
    - łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z serem żółtym w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy mięso i nadziewamy 1. MIELONE WKŁADAMY DO MISKI DODAJEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULKĘ,
    PIETRUSZKĘ, JAJKO, SZCZYPTĘ BUŁKI TARTEJ, SOLIMY I PIERZYMY
    DO SMAKU.
    WYROBIONE MIELONE FORMUJEMY W KLOPSY I W ŚRODEK WKŁADAMY SER ŻÓŁTY <
    WCZEŚNIEJ KROIMY W KOSTKĘ 1,5CM X 1,5 CM>
    W MIĘDZY CZASIE NASTAWIAMY PATELNIE.
    PRZYGOTOWUJEMY PANIERKĘ: BUŁKA TARTA, PŁATKI I PESTKI DYNI KRUSZYMY.
    MIESZAMY I OBTACZAMY KLOPSIKI.
    SMAŻYMY Z KAŻDEJ STRONY NA ZŁOTY KOLOR!
  • 2. NA PATELNI ROZGRZEWAMY MASEŁKO, WRZUCAMY POKROJONĄ W PLASTRY CEBULKĘ I
    SMAŻYMY AŻ ZMIĘKNIE . DOLEWAMY WODĘ,
    WRZUCAMY KOPEREK. PO ZAGOTOWANIU DODAJEMY SER I TAK GOTUJEMY 3 MINUTKI,
    AŻ SER SIĘ ROZTOPI!
  • 3. SZKLANKĘ WODY WLEWAMY DO NACZYNIA. DODAJEMY KOSTKĘ BULIONOWO-WARZYWNĄ I DODAJEMY MASŁO. GDY SIĘ ZAGOTUJĘ WRZUCAMY RYŻ. 10 MINUT I GOTOWE.!
  • Surówka z marchwi 4. Do miski wrzucamy pokrojoną drobną sałatę bądź mix z rukolą.
    Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, jabłka kroimy w grubą kostkę a cebulkę i por w talarki. Dodajemy majonez, śmietanę i sok wedle uznania! Sałatka jest słodkawa co świetnie komponuję się z sosem koperkowym i klopsikami .

    Wszystko układamy na talerzu i gotowe!!! Pyszny obiadek dla niejadków ;D

Porady

Aby szybko uporać się z obiadkiem należy przygotować sobie wszystkie składniki i postępować według kroków, to znacznie przyśpieszy ich przygotowanie ;D

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować