Mielone faszerowane kiełbaską i serem

0 (0 ocen)

Pyszne sycące kotleciki z kiełbaską i serem:)

Składniki:

  • 10 cm pora
    250 g mięsa mielonego z łopatki
    1 jajko
    5 łyżek bułki tartej
    1 łyżka śmietany 12%
    1 krótka kiełbaska śląska
    4 plastry sera topionego cheddar
    sól
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone faszerowane kiełbaską i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Przełożyć do miski. Dodać mięso oraz przyprawy. Wymieszać. Dodać śmietanę i bułkę tartą i wyrobić masę mięsną dokładnie. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę. Następnie kiełbaskę obrać z osłonki i pokroić ją w cienkie paseczki. Do ręki wziąć 1/4 masy mięsnej i uformować kotlecik,następnie położyć plaster serka i 2-3 paseczki kiełbasy,zlepić w wałeczek. W podobny sposób zrobić resztę kotlecików. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Nagrzać piekarnik do 225 st i wstawić mięso. Od razu zmniejszyć temp. do 200 st i piec mięso około 20-25 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować