Ciasto Michałek

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto jest puszyste i delikatne. Super smakuje z cukierkami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    5 jajek

    1 szkl. cukru

    1 niepełna szkl. mąki pszennej tortowej

    2 łyżki maki ziemniaczanej

    2 łyżeczki proszku do pieczenia



    Składniki na krem:

    750 ml śmietany 30%

    6 łyżek żelatyny

    6wafelków grześków bez czekolady

    20 cukierków michałki

    2 tabliczki białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Upiec biszkopt. Cukierki i wafelki pokruszyć drobno, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

    Śmietanę ubić na sztywno następnie dodać rozpuszczoną żelatynę w 0,5 szkl wody. Do ubitej śmietany dodać czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej i pokruszone wafelki i cukierki, wszystko delikatnie wymieszać.

    Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny i wyłożyć na to przygotowany krem. Polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą w esy- floresy. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować