Matiasy słodko-kwaśne z czerwoną cebulką

5 (197 ocen)

  • 20 min

Delikatne , zmysłowe śledzie idealne na każdą okazję.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg matiasów solonych
    1/2 szklanki octu
    1/3 szklanki oliwy
    peczek zielonej pietruszki
    2 cebulki czerwone
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Matiasy słodko-kwaśne z czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymoczone matiasy kroimy w grubsze paski (około 4 cm)
    Układamy na dno miseczki warstawmi ( matiasy->cebula->skrapiamy octem a następnie oliwą... i powtarzamy tą czynność)

    Na wierzch posypujemy zieloną pietruszką .

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować