Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis który u nas w rodzinie przechodził z pokolenia na pokolenie. Idealna do obiadów

  • 20 min

Składniki:

  • -kawałek pora
    -1 jabłko
    1 średnia marchewka
    30 dag kapusty kiszonej
    oliwa z oliwek
    1/2 łyżeczki cukru
    natka z pietruszki
    sól
    pieprz

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy ze skórki i scieramy na tarce o grubych oczkach.
    To samo robimy z marchewką
    Kapuste kiszoną odsączamy i wrzucamy do miski . Można przepłukać wodą , wedle uznania.
    Por kroimy w drobne półksiężyce i dodajemy do reszty skladnikow
    Na kocu kroimi odrobinę natki z pietruszki i doprawiamy cukrem , solą i pieprzem.
    Ostatnim krokiem bedzie polanie odrobinką oliwy , i odstawienie surówki na około 20-25 minut. Po tym czasie surówka jest gotowa

Porady

Do smaku mozna takze pokropic sokiem z cytrynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy