matiasy z żurawiną, cebulką w oleju

4.51 (166 ocen)

smaczna przystawka i na kolację i do wódeczki.......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, żurawina suszona 5 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matiasy z żurawiną, cebulką w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. żurawinę zalać letnią wodą i moczyć 30 minut, odlać na sitko - matiasy wymoczyć 2 razy po 20 minut w mleku, potem wylać na sito i opłukać........ odcieknięte z wody pokroić na 2 cm kawałki i posypać je cukrem i pieprzem i dać sok z cytryny........ wsypać posiekane suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulę, żurawinę i wszystko wymieszać.......... wlać tyle oleju aby śledzie były przykryte, schować do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować