Maślane ciasteczka orkiszowe (bez jajek)

4.5 (191 ocen)

Proste w przygotowaniu ciasteczka.

Składniki:

  • 100g zimnego pokrojonego masła
    1/2 szklanki ksylitolu / cukru
    1 łyżka oleju
    1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez pszenicy)
    szczypta soli
    dodatkowo: można dodać kilka kropel ulubionego aromatu do ciast
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Maślane ciasteczka orkiszowe (bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce ok. 30 minut

    Po schłodzeniu formujemy ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200st.C.

    Po upieczeniu koniecznie studzimy, ponieważ gorące ciasteczka łatwo się rozpadają.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować