Marynowana papryka

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Idealna do obiadu, lub jako przystawka na przyjęcia.

  • 30 min

Składniki:

  • dowolna ilość papryki
    cebule

    PROPORCJE NA LITROWY SŁOIK:
    łyżeczka gorczycy
    4 sztuki ziela i pieprzu
    dwa listki laurowe
    gałązka kopru

    ZALEWA:
    8 szklanek wody
    1 szklanka octu
    2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Marynowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki wydrążyć, umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Sparzyć w gorącej wodzie. Cebule pokroić na plastry.
  • 2. Paprykę i cebulę łożyć do słoików i dodać pozostałe składniki według podanych proporcji. Składniki na zalewę zagotować.
  • 3. Zalać słoiki do pełna wrzącą zalewą.
  • 4. Pasteryzować 15 minut w 200 stopniach w piekarniku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Ocet Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować