Mortadela inaczej

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Szybka i tania potrawa na oobiadek:)

  • 20 min

Składniki:

  • Mortadela
    jajko + bulka tarta
    ogorek kiszony, paryka, ser
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mortadela inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadele kroje wzdłuż ( kupuje ta z biedronki) na paski okolo 1 cm grube.
    Ogorka , papryke i ser kroje w slupki.
    Mortadele skladam w pol, ostroznie aby sie nie złamała kłade do srodka pokrojone warzywa i ser- spinam wykalaczka.
    Panieruje w jajku i bulce. Smaze przez chwile aby bulka sie zarumieniła.
    Smaruje ketchupem.

Porady

Mozna podac z ziemniakami i surowka,zamiast ketchupu sos czosnkowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować