Duszona mortadela

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Mortadelę zazwyczaj przygotowuje mój tata. To szybkie i proste danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag Mortadeli, dwie duże cebule, czerwona fasolka z puszki, mały koncentrat pomidorowy, olej sól.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona mortadela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę oraz cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mortadelę, następnie dodajemy cebulę. Dusimy do momentu aż cebula zmięknie.
  • 2. Kiedy cebula jest już miękka, dodajemy czerwoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy. Solimy do smaku. Podgrzewamy całość. Mortadelę podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować