Marokańskie szaszłyki z serem halloumi

0 (0 ocen)

Aromatyczne szaszłyki z mięsa wołowego z serem halloumi i czerwoną cebulą.

Składniki:

  • 300 g mięsa wołowego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    ½ łyżeczki chilli w proszku
    3 ząbki czosnku
    ½ czerwonej cebuli
    ½ łyżeczki soli
    120 g sera halloumi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Marokańskie szaszłyki z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki 1. W misce łączymy ze sobą mięso, jajko, bulkę tartą, sól i przyprawy. Formujemy małe kuleczki. Ser halloumi kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w kawałki. Mięso, ser i cebulę nadziewamy na przemian na patyczki. Smażymy z każdej strony do zarumienienia. Można też użyć grilla. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marokańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować