Baghrir, marokańskie naleśniki

4.5 (148 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

pyszne, mięciutkie i puchate

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki ciepłej wody
    1 szklanka semoliny
    1/2 łyżki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżki suchych drożdży
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Baghrir, marokańskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce połącz ze sobą wodę, drożdże ,semolinę,mąkę pszenną oraz sól.
    Następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
    Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
    Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką wazową ciasto, ok 1/2 łyżki.
    Naleśniki smaż tylko z jednej strony,uważają aby ich nie przypalić. Na wierzchu powinny pojawić się pęcherzyki. Smaż do momentu aż ciasto z wierzchu 'zastygnie'
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marokańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować