Baghrir, marokańskie naleśniki

  • wyświetlono: 1418 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pyszne, mięciutkie i puchate

ewuska2016
  • 4 porcje
  • 35min

Składniki

2 1/2 szklanki ciepłej wody
1 szklanka semoliny
1/2 łyżki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżki suchych drożdży

Sposób przygotowania przepisu:

Baghrir, marokańskie naleśniki

  • 1. W misce połącz ze sobą wodę, drożdże ,semolinę,mąkę pszenną oraz sól.
    Następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
    Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
    Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką wazową ciasto, ok 1/2 łyżki.
    Naleśniki smaż tylko z jednej strony,uważają aby ich nie przypalić. Na wierzchu powinny pojawić się pęcherzyki. Smaż do momentu aż ciasto z wierzchu 'zastygnie'

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

naleśnikiśniadaniekuchnie światapyszneMarokokuchnia marokańskasemolina

Komentarze

Podobne przepisy

image-1qiocsi

Dodane przez: trufelkowo

Naleśniki

Naleśniki. Chyba nikt im się nie...

Naleśniki

Dodane przez: larua

Naleśniki

Naleśnikowe rulony z czekoladą...

Naleśniki - przepis Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Naleśniki - przepis Magdy Gessler

Każdy ma swój sprawdzony przepis...

Naleśniki

Dodane przez: larua

Naleśniki

Naleśniki z truskawkami i brzoskwiniami

Naleśniki

Dodane przez: larua

Naleśniki

Różne rodzaje naleśników

naleśniki

Dodane przez: Gospodyni

Naleśniki

Najzwyklejsze, najprostsze, wspaniałe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE