Pikantna hiszpańska kiełbasa i słony, wyrazisty w smaku ser z Cypru na jednym szaszłyku to pełne temperamentu połączenie… tego po prostu trzeba spróbować!
Łatwy
Składniki:
- chorizo - pokrojona w grube plastry: 6 plastrów
- halloumi: 2 plastry
- cukinia zielona mała: 0.5 sztuki
- cebula: 0.25 sztuki
- sok z cytryny: 1 łyżeczka
- świeża kolendra: 0.5 łyżeczki
Szaszłyki z chorizo i serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę chorizo kroimy w grube plastry, ser halloumi w duża kostkę, cukinię w cienkie paseczki, cebulę wg uznania. Nadziewamy na patyczki w kolejności- chorizo, cebula, cukinia, haolumi... Tak przygotowane szaszłyki kładziemy grillujemy około 10 minut, przekręcając co jakiś czas aby spiekły się z każdej strony. Po zdjęciu z grilla skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy świeżymi listkami kolendry.
Komentarze