Szaszłyki z chorizo i serem halloumi

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Pikantna hiszpańska kiełbasa i słony, wyrazisty w smaku ser z Cypru na jednym szaszłyku to pełne temperamentu połączenie… tego po prostu trzeba spróbować!

  • Łatwy

Składniki:

  • - chorizo - pokrojona w grube plastry: 6 plastrów
    - halloumi: 2 plastry
    - cukinia zielona mała: 0.5 sztuki
    - cebula: 0.25 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - świeża kolendra: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z chorizo i serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z haloumi i chorizo 1. Kiełbasę chorizo kroimy w grube plastry, ser halloumi w duża kostkę, cukinię w cienkie paseczki, cebulę wg uznania. Nadziewamy na patyczki w kolejności- chorizo, cebula, cukinia, haolumi... Tak przygotowane szaszłyki kładziemy grillujemy około 10 minut, przekręcając co jakiś czas aby spiekły się z każdej strony. Po zdjęciu z grilla skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy świeżymi listkami kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chorizo Cukinia Halloumi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować