Marmolada z mirabelek

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz.

Dodatek jabłek przełamuje kwasowość śliwek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg mirabelek
    50 dag obranych i startych jabłek
    1,40 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marmolada z mirabelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z umytych mirabelek usunąć pestki,podlać niewielką ilością wody,rozgotować,przetrzeć przez sito.Przecier zagotować,stale mieszając(nie przypalić),dodać cukier,zagotować ponownie.Zdjąć pianę,dodać starte na dużych oczkach jabłka wraz z sokiem.Gotować do chwili aż paski jabłek będą szkliste.Przełożyć do słoików,mocno zakręcić,postawić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować