Marmolada z mirabelek

  • wyświetlono: 1520 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dodatek jabłek przełamuje kwasowość śliwek.

Inka_1
  • 120min

Składniki

2 kg mirabelek
50 dag obranych i startych jabłek
1,40 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Marmolada z mirabelek

  • 1. Z umytych mirabelek usunąć pestki,podlać niewielką ilością wody,rozgotować,przetrzeć przez sito.Przecier zagotować,stale mieszając(nie przypalić),dodać cukier,zagotować ponownie.Zdjąć pianę,dodać starte na dużych oczkach jabłka wraz z sokiem.Gotować do chwili aż paski jabłek będą szkliste.Przełożyć do słoików,mocno zakręcić,postawić do góry dnem do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Mirabelki

Dodane przez: Nina80

kompot z czerwonych mirabelek

rewelacyjny dodatek do herbaty,...

Marmolada z jabłek

Dodane przez: RedakcjaPP

Marmolada z jabłek

Zajmuję się domem, gdyż jestem...

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

Dżem z mirabelek z białą czekoladą

Dodane przez: Kloruś

Dżem z mirabelek z białą czekoladą

Bardzo znany i lubiany dżem czekośliwka...

korzenna marmolada dyniowa

Dodane przez: kinga_ka

KORZENNA MARMOLADA Z DYNI

Przepyszna korzenna marmolada z...

Dodane przez: Magdulda

Dżem z mirabelek

Wykorzystuję go głównie do pseudoszarlotki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE