Ciastka półfrancuskie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Smaczne ciastka do herbaty.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 60 dkg mąki
    50 dkg margaryny
    4 żółtka
    6-8 łyżek gęstej śmietany
    jajko i gruby cukier

Ciastka półfrancuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką, Dodać żółtka i śmietanę. Połączyć składniki. Włożyć do lodówki na 2 godz. Ciasto rozwałkować na na 0,5 cm oprószonej mąką stolnicy, wykrawać ciastka.Posmarować roztrzepanym jajkiem lub białkiem i posypać cukrem. Ułożyć na blaszce i piec ok 20-25 min na jasnozłoty kolor w gorącym piekarniku w temp. ok. 200 st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy