Ciastka półfrancuskie

  • wyświetlono: 658 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne ciastka do herbaty.

Inka_1
  • 180min

Składniki

60 dkg mąki
50 dkg margaryny
4 żółtka
6-8 łyżek gęstej śmietany
jajko i gruby cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Ciastka półfrancuskie

  • 1. Margarynę posiekać z mąką, Dodać żółtka i śmietanę. Połączyć składniki. Włożyć do lodówki na 2 godz. Ciasto rozwałkować na na 0,5 cm oprószonej mąką stolnicy, wykrawać ciastka.Posmarować roztrzepanym jajkiem lub białkiem i posypać cukrem. Ułożyć na blaszce i piec ok 20-25 min na jasnozłoty kolor w gorącym piekarniku w temp. ok. 200 st C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka półfrancuskie

Dodane przez: Beata07

Ciasteczka półfrancuskie

Tym razem mój wybór padł na półfrancuskie...

Półfrancuskie ciastka z cukrem

Dodane przez: kada

Półfrancuskie kwiatuszki z cukrem

Klasyczne, proste, wprost rozpływają...

Półfrancuskie grzebyki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie grzebyki

Smakowite drożdżowe ciasteczka,...

rogaliki półfrancuskie (trzyskładnikowe)

Dodane przez: babka w formie

rogaliki półfrancuskie (trzyskładnikowe)

Pyszne rogaliki z półfrancuskiego...

Ciasteczka półfrancuskie

Dodane przez: JustKuchcik

Ciasteczka półfrancuskie

Idealne na tzw. "czarną godzinę"...

Ciasteczka półfrancuskie z dziurką

Dodane przez: rena123

Ciasteczka półfrancuskie z dziurką

Pyszne ciasteczka, posypane przed...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE