MARCHEWKOWY SCHAB

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Polecam zdrowe i pyszne.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1,80 schabu
    2-3 marchewki
    1 cebula
    15 dag białego sera
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    3 łyżki parmezanu
    1 łyżeczka kurkumy
    3 łyżki masła
    5 łyżek oleju
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewkowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesyłam pyszny przepis z marchewką nadaje się na uroczystości i obiady wykwintne.
    Wykorzystała bym w tym przepisie patelnię ,dzbanek z wodą , łyżkę do mieszania na patelni.Super sprawa
    Mięso oczyścić ,opłukać osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym naciąć przez środek na trzy części następnie natrzeć solą i pieprzem zostawić na 2-3 godziny lub całą noc.
    Marchew oczyścić zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Cebulę pokroić w kostkę czosnek też.Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy cebulę razem z czosnkiem i marchewką zostawiamy do wystudzenia .Następnie dodajemy pozostałe składniki całość dokładnie mieszamy i doprawiamy przyprawami .Następnie napełniamy nacięcia w schabie i całość zawijamy nicią kuchenną .Układamy w naczyniu polewamy olejem podlewamy szklanką wody i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C.Po tym czasie zmniejszamy do 180 stopni i pieczemy około 2 godziny można przykryć folią aluminiową aby się nie przypiekło.Pyszne na ciepło i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować