Marchewkowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesyłam pyszny przepis z marchewką nadaje się na uroczystości i obiady wykwintne.
Wykorzystała bym w tym przepisie patelnię ,dzbanek z wodą , łyżkę do mieszania na patelni.Super sprawa
Mięso oczyścić ,opłukać osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym naciąć przez środek na trzy części następnie natrzeć solą i pieprzem zostawić na 2-3 godziny lub całą noc.
Marchew oczyścić zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Cebulę pokroić w kostkę czosnek też.Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy cebulę razem z czosnkiem i marchewką zostawiamy do wystudzenia .Następnie dodajemy pozostałe składniki całość dokładnie mieszamy i doprawiamy przyprawami .Następnie napełniamy nacięcia w schabie i całość zawijamy nicią kuchenną .Układamy w naczyniu polewamy olejem podlewamy szklanką wody i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C.Po tym czasie zmniejszamy do 180 stopni i pieczemy około 2 godziny można przykryć folią aluminiową aby się nie przypiekło.Pyszne na ciepło i zimno.
Komentarze