Mannowiec kokosowy jagodowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Polecam ciacho bez pieczenia. Zapewniam , że zniknie w kilka chwil.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • •12 herbatników kakaowych i 12 herbatników maślanych pełnoziarnistych
    •1 litr mleka
    •3/4 szklanki kaszy manny
    •1/4 szklanki wiórków kokosowych
    •łyżka cukru
    •łyżka masła
    •słoiczek konfitury jagodowej
    •galaretka owoce leśne
    •300 ml śmietany 30 %
    •łyżeczka cukru pudru
    •2 galaretki truskawkowe
    •6 truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Mannowiec kokosowy jagodowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami maślanymi pełnoziarnistymi.

    Zagotować mleko. Wsypać kaszę i wiórki kokosowe. Dodać łyżkę masła i cukier. Mieszać i gotować, aż masa zgęstnieje.

    Wyłożyć masę na herbatniki i przykryć herbatnikami kakaowymi. Wystudzić.

    Konfitury zagrzać w rondelku z dodatkiem ok 1/4 szklanki przegotowanej wody. Dodać galaretkę o smaku owoców leśnych. Mieszać, aż galaretka rozpuści się. Nie gotować.

    Wyłożyć na herbatniki kakaowe. Wstawić do lodówki, żeby konfitura stężała.

    Śmietanę ubić z dodatkiem łyżeczki cukru pudru. Wymieszać z wcześniej przygotowaną galaretką truskawkową - rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wyłożyć na konfiturę.

    Pozostawić w lodówce, żeby masa stężała. Drugą galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu. Tężejącą wylać na wierzch naszego deseru. Wstawić do lodówki.

    Po stężeniu poukładać połówki truskawek. Oczywiście truskawki muszą być czyste i suche. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować