Muffinki to zawsze świetny sposób gdy mamy ochotę na domowy wypiek, a czasu nie za dużo. Tym razem urozmaiciłam je mandarynkami z puszki. Prościej się już nie da;)Polecam.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
220 g mąki
100 ml oleju
2 jajka
100 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka mandarynek
Cukier puder do posypania
Mandarynkowe babeczki (mandarynki z puszki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mandarynki przełożyć na sito, ale zalewę zachować. Odłożyć na bok
2.Jajka utrzeć na puszysty jasny krem z cukrem. Następnie stale ucierając dodawać olej.
3.Następnie w 3 partiach na przemian dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zalewę z owoców. Wymieszać dokładnie.
4.Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć po łyżce ciasta. Następnie dać po 2 kawałki owoców i nałożyć 1 łyżeczkę ciasta. Piec w180st około 25-27 minut, do suchego patyczka.
Ostudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze