Ciasto mandarynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2.1 galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tężejącą wylej na biszkopt i włóż na chwilę do lodówki.
3.Drugą galaretkę pomarańczową rozpuść 1/4 szklance gorącej wody. Pozostaw do ostudzenia. Bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem ubij na puszystą masę. Wolnym strumieniem wlej to śmietany i starannie wymieszaj. Dodaj odsączone mandarynki. Masę wylej na galaretkę z biszkoptem. Włóż do lodówki.
4.Pozostałe galaretki rozpuść zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylej do podłużnych naczyń i pozostaw do stężenia. Wytnij kwadraciki i posyp mini ciasto.
Komentarze