Malinowy domek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dalej ubijając wsypać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Wylać na blachę 32x21 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto wyjąć i przełożyć razem z papierem do foremki keksowej 32x8. Lekko docisnąć do formy i ułożyć, aby ciasto nie wystawało. Pozostawić do ostygnięcia.
2.Masa: 2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzącej wody i ostudzić. Maliny zmiksować i połączyć z tężejącymi galaretkami. Mus wylać na biszkopt.
Ciasto odstawić na około 2 godziny do lodówki . Następnie foremkę z ciastem przykryć deseczką i odwrócić do góry dnem. Zdjąć formę, papier i posypać cukrem pudrem.
Porady
Jeśli użyjemy mrożonych malin, galaretki szybciej stężeją.
Komentarze