Smak czekolady, silny i intensywny, kontrastuje z delikatnym kremem waniliowym z serka mascarpone i białej czekolady. Do tego galaretka z malin, która doskonale odnajduje się w tym towarzystwie. Smaczku dodaje syrop z whiskey, którym nasączony jest biszkopt. Dodatkową atrakcją jest chrupiący krem.
5 (172 ocen)
Porady
* Zamiast migdałów można użyć orzechów laskowych bez skórki ** Migdały bez skórki bardzo trudno jest dostać, a jeśli już się uda, to z reguły są dużo droższe. Można więc poradzić sobie kupując migdały ze skórką, zalać je gorącą wodą i pozostawić tak na 10-15 minut. Po tym czasie migdały powinny same „wyskoczyć” ze skórki po ściśnięciu, a już na pewno skórkę łatwo jest obrać. Po tej czynności migdały osuszyć. Ciasto należy przechowywać w lodówce.
Komentarze