Ciasto malinowy piegusek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na ciasto bez pieczenia - przepis na malinowy piegusek. Do przygotowania w zaledwie 10 minut - składniki na pewno macie w kuchni.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 26 cm )

    * biszkopty okrągłe - 200 g

    * śmietanka 36% - 500 ml

    * galaretka malinowa - 2 op

    * wrzątek - 500 ml

    * maliny - ok. 1,5 szkl

    DODATKOWO ( nie konieczne )

    * biała czekolada - 100 g

    * mleko - 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Biszkopty Galaretki

Ciasto malinowy piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na spodzie tortownicy układamy warstwę ciastek.

    2 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, chłodzimy.

    Zimną śmietankę ubijamy na sztywno i nie przerywając miksowania dodajemy całkowicie ostudzoną, ale płynną galaretkę. - ubijamy.

    Delikatnie chłodzimy w lodówce, żeby zaczęła tężeć.

    Połowę wylewamy na biszkopty, posypujemy warstwą malin, wylewamy resztę masy, wyrównujemy,

    Układamy resztę biszkoptów.

    Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    UWAG!A!

    Można, ale nie trzeba polać białą czekoladą rozpuszczoną z odrobiną mleka - polecam!

    Dekorujemy!

    Smacznego!

Porady

Śmiało można użyć innego smaku galaretek!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować