Ciasto z malinami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo dobre ciasto w sezonie malinowym i nie tylko. Można również użyć mrożonych owoców.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na biszkopt: Forma 34cm x 22cm
    - 5 jaj
    - 7 łyżek cukru
    - 5 łyżek mąki pszennej
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Na krem:
    - 1/2l śmietanki 30%
    - 1 opakowanie masy śmietanowej malinowej z kawałkami owoców

    Dodatkowo:
    -ok. 350g malin
    - 2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z masą 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i ponownie ubić na sztywno. Wlać żółtka, zmiksować. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać szpatułką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w 180stopniach przez 25minut. Wystudzić.
  • Wyłożyć maliny 2. Masa śmietankowa: Śmietanę schłodzić i ubijać mikserem. Pod koniec ubijania wsypać do niej zawartość gotowej masy śmietanowej. Wymieszać na najniższych obrotach miksera. Wyłożyć na przestudzony biszkopt i ułożyć maliny. Następnie zalać tężejącą galaretką. Trzymać w lodówce.

Porady

Przygotowanie ciasta najlepiej zacząć od rozpuszczenia i przestudzenia galaretek. Można użyć malin mrożonych, tylko wtedy nie należy ich wcześniej rozmrażać. Wystarczy je ułożyć na masie i zalać tężejącą galaretką. Użyłam masy śmietanowej Dr. Oetker.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

To może cię zainteresować