Malinowe naleśniki posypane czekoladą

0 (0 ocen)

Ulubione, kolorowe naleśniki moich córeczek.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    3/4 szklanki mleka
    1/4 szklanki wody
    łyżka cukru
    szczypta soli
    2 serki homogenizowane, waniliowe (po 200g)
    2 łyżki serka mascarpone
    200g malin (mogą być mrożone)
    2 łyżki oleju
    4 kostki czekolady mlecznej



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Malinowe naleśniki posypane czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól,wbić jajka, wlać mleko, wodę i olej. Wszystko zmiksować, dołożyć maliny (zostawić kilka do dekoracji) i dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Odstawić na pół godziny.
  • 2. Rozgrzać patelnię, wlewać ciasto i smażyć cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego naleśnika nakładać po łyżce serka wymieszanego z mascarpone, rozsmarować i posypać startą czekoladą. Dowolnie zawijać. Tak postąpić z pozostałymi naleśnikami.
  • 3. Zawinięte naleśniki ułożyć na talerzu, polać serkiem, udekorować malinami i posypać wierzch startą czekoladą.

Porady

jeśli naleśniki będzie trudno odwrócić na drugą stronę, należy smażyć mniejsze placki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować