Te owocowo-serowe naleśniki znikają z talerza jak świeże bułeczki. Dzieci je uwielbiają, nie tylko za kolor, ale i smak.Naleśnik sam w sobie ma lekko kwaskowaty, orzeźwiający smak dzięki obecności soku.
Malinowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki ciasta. Całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Jeśli ciasto nie ma intensywnego koloru dokładamy barwnik.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje. Gotowe naleśniki przekładamy serem.
2.Wszystkie składniki razem miksujemy. Ja robię to w robocie kuchennym. W tedy masa jest gładka. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta - dodać odrobinę śmietany lub mleka.
Na upieczony naleśnik nakładamy łyżkę ser. Zwijamy w rulon.
Komentarze