Malinowe naleśniki

4.5 (190 ocen)

Te owocowo-serowe naleśniki znikają z talerza jak świeże bułeczki. Dzieci je uwielbiają, nie tylko za kolor, ale i smak.Naleśnik sam w sobie ma lekko kwaskowaty, orzeźwiający smak dzięki obecności soku.

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szklanka mąki,
    - 1,5 szklanki mleka,
    - 0,5 szklanki soku malinowego ( Sok z sokowirówki)
    - 2 jajka
    - Cukier do smaku (1-1,5 łyżki ),
    - 2 łyżki oleju,
    - ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
    - Odrobinę barwnika spożywczego czerwonego

    - Olej do smażenia
    Ser:
    - Około 40 dag sera,
    - Cukier waniliowy,
    - cukier kryształ do smaku,
    - 2 żółtka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Ser

Malinowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sok malinowy wraz z nalesnikiem 1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki ciasta. Całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Jeśli ciasto nie ma intensywnego koloru dokładamy barwnik.
    Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje. Gotowe naleśniki przekładamy serem.
  • 2. Wszystkie składniki razem miksujemy. Ja robię to w robocie kuchennym. W tedy masa jest gładka. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta - dodać odrobinę śmietany lub mleka.

    Na upieczony naleśnik nakładamy łyżkę ser. Zwijamy w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować